Villa Arnhem

Woonhuis ontworpen voor een gezin met kinderen gelegen op een bijzondere boslocatie aan de rand van de stad.

Het functionele en duurzame ontwerp is gebaseerd op de wensen van de opdrachtgevers, waarbij de kinderen allen een eigen plek hebben gekregen op de verdieping maar waarbij het contact tussen boven en beneden ook gewaarborgd blijft.

De ligging aan de rand van een open plek in het bos heeft ertoe geleid dat de gevels grenzend aan de noordelijke bosrand vrij gesloten zijn uitgevoerd. De gevels op het zuiden aan de tuinzijde zijn juist zo transparant mogelijk gemaakt. Hiermee heeft de woning een openbaar en privé gezicht gekregen en tevens wordt er optimaal gebruik gemaakt van de warmte van de zon. De toegepaste materialen geven het pand een naturelle uitstraling die past op deze bijzondere plek.

Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeelt bij het ontwerp. Er is gekozen voor materialen die nagenoeg onderhoudsvrij zijn en een lange levensduur hebben. Daarnaast is er een groen dak toegepast, zit er tripleglas in de kozijnen en wordt er energie opgewekt door zonnepanelen en een zonneboiler.