Duurzaam houten werkplaats/tuinhuis

In een boomrijke tuin is een compacte houtwerkplaats/tuinhuis gemaakt. Er is gewerkt met natuurlijke, duurzame en onderhoudsarme materialen. De relatie met de tuin is een belangrijk startpunt geweest voor het ontwerp.

Het huisje is letterlijk om een boom heen gebouwd en opgetild van het maaiveld zodat het de groei van de boom niet in de weg staat. De binnenzijde van het huisje is geheel afgewerkt met berkentriplex. De dubbele deur die toegang geeft tot de werkplaats is zorgvuldig opgenomen in het gevelontwerp, zo komt de nadruk te liggen op de grote raamopening die zicht geeft op de tuin en het woonhuis. De buitenkant van het huisje is onderhoudsarm, de kozijnen zijn gemaakt van verduurzaamd hout dat niet meer geschilderd hoeft te worden en natuurlijk vergrijsd. De gevel is gemaakt van verbrand hout, de verkoolde toplaag beschermd het hout en geeft het geveloppervlak een fraaie structuur en diepzwarte kleur. Sluitstuk van het ontwerp is het sedumdak dat er voor zorgt dat het huisje onderdeel wordt van de tuin.