Woonhuis met binnenzwembad

Op een kavel met een aanzienlijk hoogteverschil is een woonhuis met binnenzwembad gerealiseerd. Het aanwezige hoogteverschil wordt gebruikt om het zwembad op een logische manier toegankelijk te maken vanuit het woonhuis zonder dat het zwembad hierbij vanaf de buitenzijde te nadrukkelijk aanwezig is. Het zwembad ligt achter het huis en grotendeels onder het maaiveld. Door het maaiveld plaatselijk te laten zakken sluit het zwembad aan op het terras en de tuin.

De relatie tussen binnen en buiten is een belangrijk uitgangspunt geweest voor het ontwerp. Op diverse plekken zijn terrassen gemaakt die doormiddel van schuifpuien visueel en functioneel gekoppeld worden aan de binnenruimten. De bijzondere trappartij is ook van buitenaf te ervaren doormiddel van de grote entree pui. Vanuit het zwembad is er volop zicht op de tuin en het terras, het daglicht komt hier naar binnen via een grote schuifpui en een lichtstraat in het dak.

De zorgvuldig gekozen materialen geven het woonhuis een karakteristieke en vriendelijke uitstraling. Voor de buitenzijde is er gekozen voor een combinatie van zink, western red cedar, graniet en leisteen. Het interieur sluit hierop aan, ook hier worden voornamelijk hout en steenachtige materialen toegepast.