Vrijstaand woonhuis

Naar aanleiding van een eerdere samenwerking hebben we van één van onze opdrachtgevers opnieuw de opdracht ontvangen voor het ontwerpen, aanvragen van omgevingsvergunning en begeleiden van de bouw van een vrijstaand woonhuis.

Het bijzondere van deze opgave was de wens om het woonhuis qua materiaalgebruik en vormgeving familie te laten zijn van het eerder gerealiseerde woonhuis. Daarnaast is er veel aandacht besteedt aan het levensloop bestendig maken van de woning, alle ruimten zijn rolstoeltoegankelijk gemaakt. Het huis kent een paar bijzondere ruimtes die extra aandacht hebben gekregen. De entreehal vormt met de lift en de eikentrap de spil van het huis. Het souterrain met hobbyruimte en logeervertrekken worden hier ruimtelijk verbonden met het wonen op de beganegrond en de kinderkamers op de verdieping. De hobbyruimte in het souterrain is door de toepassing van een glazen dak een prettige en lichte verblijfsruimte geworden. Er is veel aandacht besteed aan de relatie tussen binnen en buiten en de inpassing van de woning in de glooiende en parkachtige omgeving.

Het eindresultaat is een ruim huis met een vriendelijke uitstraling door natuurlijk materiaal- en kleurgebruik en zorgvuldige inpassing in de omgeving.